Kosten besparen met rechtenvrije muziek in restaurants

De juiste sfeer zonder kosten

Bent u ondernemer in de horeca en heeft u een eigen restaurant? Dan wilt u natuurlijk de juiste setting voor uw gasten creëren. Passende muziek op de achtergrond kan hierbij helpen. Wat u wel moet weten: u kunt niet zomaar ieder nummer afspelen in uw restaurant. Er zijn namelijk kosten verbonden aan het afspelen van muziek waar u niet de rechtmatige eigenaar van bent. Voorkom onverwachte kosten of erger. En kies voor het afspelen van rechtenvrije muziek in restaurants.

Buma/Stemra en Sena kosten

Elke partij die betrokken is bij het maken van een muziekstuk, heeft recht op een compensatie voor het gebruiken van het nummer. Luistert u muziek via Spotify, YouTube of een ander kanaal, dan is dit uitsluitend voor privé gebruik. Een restaurant is een openbare gelegenheid. Hiervoor gelden dus andere regels. Wilt u muziek afspelen in de publieke ruimte, dan betaalt u Buma/Stemra en Sena kosten. De Buma kosten zijn een compensatie voor de componisten, tekstschrijvers en muziekuitgeverijen. En met de Sena worden de producenten en muzikanten vergoed. De betalingen kunnen behoorlijk in de kosten lopen.

Rechtenvrije muziek in restaurants

Voorkom boetes, rechtszaken en hoge kosten en speel uitsluitend rechtenvrije muziek in uw restaurant. Op die manier weet u zeker dat u niet in de problemen zult komen. Ook binnen de rechtenvrije muziek is er een breed scala aan genres en stijlen. Zo kunt u dus nog steeds de juiste sfeer in uw restaurant creëren. Het is mogelijk om rechtenvrije muziek online te downloaden. Het nadeel hiervan is dat het niet altijd duidelijk is welke nummers rechtenvrij zijn en welke niet. Met een muziekcomputer in uw restaurant loopt u minder risico.

Muziekcomputer en betrouwbare software

Maak voor het afspelen van muziek in restaurants gebruik van een muziekcomputer met een betrouwbaar softwareprogramma. Met een service voor rechtenvrije muziek heeft u altijd de juiste muziek voor in uw restaurant. De kosten voor deze software zijn aanzienlijk lager dan de Buma en Sena kosten die u anders riskeert.

Heeft u nog vragen over rechtenvrije muziek in restaurants? Neemt u dan gerust contact met ons op.